

עד כמה הקורונה משפיעה על המצב הרגשי של המתבגרים והמתבגרות שלנו?
מה אנחנו ההורים ואנשי צוות יכולים לעשות על מנת לסייע להם להתמודד על התקופה?
מה הנורות האדומות שחשוב שנשים לב אליהן ומתי נכון לפנות להדרכה, ייעוץ וטיפול?
איך ניתן לחזק את החוסן שלהם בתקופה זו?
על כל השאלות עונה ריקי ברונז, פסיכולוגית בכירה, בשירות הפסיכולוגי החינוכי- התפתחותי, בעיריית כפר-סבא
פודקאסט חובה לכל הורה למתבגר ומתבגרת
האזנה נעימה!
שרון: שמחה שהצטרפתם אלינו לפודקאסט "חיים בריא בעיר" של עיריית כפר סבא לקידום אורח חיים בריא ולחוסן עירוני. היום אנחנו נדבר על אחד הנושאים הבוערים בתקופה – המגפה השקטה. המצב הרגשי של המתבגרים שלנו בתקופת הקורונה. איתנו ריקי ברונז, פסיכולוגית בכירה בשירות הפסיכולוגי החינוכי התפתחותי בעיריית כפר סבא. היי ריקי.
ריקי: היי שרון. מה נשמע?
שרון: מצוין ואני מאוד, מאוד שמחה שככה החלטנו לעצור הכל ולדבר יחד ולהביא למאזינות ולמאזינים שלנו גם את הכלים וגם את הידע על מה קורה למתבגרים בתקופה הזאת והלוואי שיהיה לזה ערך ככה להורים ששומעים והם יוכלו לעזור למתבגרים שבבית. אז ריקי, לפני שאנחנו צוללות לנושא החוסן הנפשי של המתבגרים, אני מאוד, מאוד אשמח שתספרי לנו על השירות הפסיכולוגי החינוכי בכ"ס.
ריקי: זה השירות הפסיכולוגי חינוכי התפתחותי בעיר. בעצם אנחנו קוראים לו שפ"ח. בקיצור שזה ראשי תיבות של שירות פסיכולוגי חינוכי. הוא מכיל בתוכו כ-60 פסיכולוגים שנותנים מענה לרוב מסגרות החינוך בעיר. לגנים ובתי ספר. אנחנו הפסיכולוגים עובדים תוך שיתוף פעולה הדוק עם אגף החינוך בעירייה, עם היועץ החינוכי, עם מפקחות של משרד החינוך וגורמים נוספים. וכולם יחד בעצם פועלים לרווחה נפשית טובה יותר של הצוותים והילדים במערכת החינוך. לכל פסיכולוג יש מסגרות שאותה הוא מלווה. אנחנו עובדים בעומס מאוד, מאוד גדול בימים אלה בגלל המצב הנפשי שכולנו מכירים של האוכלוסייה. והפסיכולוגים שלנו באמת עושים את הבלתי אפשרי ונותנים ליווי מסור ומאוד מקצועי. נמצאים במערכות בשטח, מלווים מנהלים, יועצות, גננות, מורים, סייעות. וככה בחשיבה משותפת מקיימים במידת הצורך מפגשים עם ההורים וככל שאנחנו יכולים, אז גם מטפלים בילדים. יש לנו בשפ"ח גם מרכזים מיוחדים. יש לנו מרכז אבחון, יש לנו שפ"ם שזה שירות פסיכולוגי משלים לטיפולים עם תשלום מסובסד ויש גם שני מרכזים לטיפולים באירועי חירום. יש לנו מרכז אובדנות להערכה וטיפול בילדים עם אובדנות ויש לנו גם מרכז לנפגעי פגיעות מיניות. בנוסף יש לנו גם מרכזים לטיפול בילדי גן ויסודי עם קשיי התנהגות. אני חלק מצוות הניהול של השפ"ח. אני מרכזת את תחום העל יסודי של החטיבות והתיכונים. אני מדריכה פסיכולוגים וגם עובדת באחד התיכונים בעיר.
שרון: מעולה. אז קודם כל, תודה וככה אנחנו קצת יודעים יותר על מה השפ"ח אצלנו עושה וגם כמובן באיזה תחומים יש לכם התמחות. ושיש גם שירות משלים שאפשר לקבל בעצם ליווי, יעוץ, טיפול ככה במחיר מסובסד ומי שזקוק יכול להגיע. אז בואי רגע נדבר על ההשפעה של הקורונה על הבריאות הנפשית של המתבגרים שלנו.
המשך קריאה בלינק הבא:
https://view.genial.ly/61c0715ef311a40d9b72a315/