הבהרה: אני מדברת על נשים אבל למעשה אני מתכוונת לכל האנשים שהם פחות אסרטיביים באופן טבעי ובהם חלק מהנשים, חלק מהגברים וחלק מהילדים.
לפני הכל חשוב להבין שהטרדה מינית היא לא אישית לאדם המוטרד. האישה המוטרדת איננה צד בסיפור. הטרדה מינית במהותה נוגדת ומהווה פגיעה באמות מידה בסיסיות, כמו מעילה בכספים וכד'.
אשה שמצביעה על הטרדה – מגע, בדיחות גסות, התייחסויות מיניות לא הולמות, יחס מפלה או חשיפה אישית מוגזמת היא לא "מתלוננת", "מקטרת" או "עושה עניין". היא מצביעה על חריגה מנורמה ואפילו על עבירה על החוק.
אם נפגעת מהטרדה מינית את לא צריכה להרגיש אשמה או מבוישת כי למעשה של המטריד אין כל קשר אליך. האדם השני הוא המפר את הנורמה ופוגע בהתנהלות הטובה במקום בו את נמצאת.
אם התבדחת בזמן אמת במקום להתלונן, את לא שותפה לפשע וזה לא מקטין את חומרת העניין. בדיחה או קפיאה במקום הן תגובות טבעיות כאשר הגנה נדמית חסרת סיכוי. לא יכולת להגיב אחרת באותו הרגע וזה רק מעיד על חומרת המקרה ולא על התייחסות קלילה מצידך.
זכרי שהטרדה פוגעת ביותר אנשים ממה שנדמה לך, והפסקתה עוזרת לכל מי שנוכח בסיטואציה.
מה יכול להקטין ואפילו להעלים את הטראומה, מהן הדרכים להגיב, דוגמאות לאמירות יעילות ומנגד אמירות או תגובות מילוליות או פיסיות שרק מעודדות את המשך הפגיעה – על כל אלה ועוד בפודקאסט הנוכחי.
פרקים נוספים שאולי יעניינו אותך:
איך לקבל קרדיט במקום העבודה - https://bit.ly/3huSsXl
פוסט פמיניסטי - https://bit.ly/3UzDZIg
מחיר ההדחקה - https://bit.ly/3NQpnSl