רדיו
פודקאסטים
מועדפים
הרפובליקה
8 פרקים | פוליטיקה וחדשות
עמנואל אלבז-פלפס מזניקה את המרוץ לנשיאות בצרפת.
טוען...
(1)
2605
בואו להנות מכל הפודקאסטים עכשיו גם באפליקציה
מידע נוסף
רשימת פרקים
שם הפרק
תיאור
עלה לאוויר
אורך
קיצוניים משני הצדדים: מה שקרה השבוע בצרפת חסר תקדים, והכאוס הפוליטי בדרך | פרק מיוחד
קיצוניים משני הצדדים: מה שקרה השבוע בצרפת חסר תקדים, והכאוס הפוליטי בדרך | פרק מיוחד
הצג תיאור
הסתר תיאור
הבחירות לנשיאות הסתיימו לפני חודשיים, ואיתם גם הפודקאסט שלנו. אבל השבוע התקיימו בחירות לפרלמנט הצרפתי והתוצאות החריגות גרמו לנו לעשות פרק מיוחד בפודקאסט אחר שאותו אני מגישה – חוץ לארץ. זה נראה לנו הגיוני להביא את הפרק הזה גם למאזיני הרפובליקה, ובמובן מסוים הפרק הזה הוא תוספת מתבקשת לפודקאסט ולמסע שעשינו בו. תוצאות כמו שהיו בבחירות לפרלמנט לא נראו ברפובליקה מעולם. מפלגת הימין הקיצוני של מארין לה פן, האיחוד הלאומי, זינקה בחמש שנים מ-8 מושבים באספה הלאומית ל-89 מושבים. מהצד השני, איחוד מפלגות השמאל זכה ב-131 מושבים, אלא שהכוח הדומיננטי באיחוד הזה הוא מפלגת השמאל הרדיקלי של ז'אן לוק מלנשון. מפלגות השמאל והימין הממלכתיות, שעליהן התבססה הפוליטיקה הצרפתית במשך עשורים ספגו מכה חזקה. ויש בבחירות האלו תקדים נוסף. לממשלה של הנשיא מקרון, אותה הקים לאחר בחירתו באפריל אין כרגע רוב בפרלמנט. זו פעם ראשונה שדבר כזה קורה בצרפת וכפי שזה נראה כרגע אף אחד באסיפה לא רוצה לשתף איתו פעולה, וצרפת עלולה להיכנס לתקופה של שיתוק פוליטי, כשלא ברור איך תצא ממנו. בפרק הזה אנחנו מנסים להבין איך הפכה הפוליטיקה הצרפתית לכזו קיצונית, איך הצליחה לה פן לנצח את שיטת הבחירות ומה צפוי ההישג הפוליטי לעשות למפלגה שפעם זוהתה עם תומכי הנאצים, והיום נתפסת בחוגים רבים כמייצגת הצרפתים העממייםSee omnystudio.com/listener for privacy information.
23 ביוני, 2022
00:25:08
איך שמעון פרס עודד בגידה בצמרת הצרפתית ולמה שיראק התעצבן בירושלים?
איך שמעון פרס עודד בגידה בצמרת הצרפתית ולמה שיראק התעצבן בירושלים?
הצג תיאור
הסתר תיאור
פודקאסט "הרפובליקה" עם עמנואל אלבז פלפס - כל מה שמעניין וחשוב לדעת על צרפת ועל הבחירות בצרפת: היום קשה קצת לדמיין את זה, אבל היו שנים בהן צרפת היתה בעלת הברית הכי גדולה של ישראל. אלו היו שנים קריטיות, גורליות, כפי שמתאר זאת שמעון פרס בקטע הפתיחה של הפרק. פרס גם היה בין האנשים שהפכו את אותן שנים לכל כך היסטוריות. אבל ירח הדבש של ישראל וצרפת לא החזיק מעמד. שורה של אינטרסים ומהלכים דירדרו את היחסים, וגרמו לרבים בישראל להרגיש נבגדים. במשך השנים היחסים השתפרו והתהדקו אך לא חזרו להיות כבעבר. הפרקים הקודמים: 🎧 אין אלוהים בבית הספר: איך הפכה צרפת לחילונית, ולמה דווקא בשמאל מתנגדים 🎧 האם מהפכה צרפתית נוספת נמצאת בדרך ואיך זה קשור למלחמת יום הכיפורים 🎧 איך גרם שינוי של 10 קמ"ש במהירות הנסיעה המותרת לפיצוץ פוליטי 🎧 מי האנשים שרוצים להנהיג את צרפת ולמה לא כדאי למועמדים להגיע מפריז 🎧 רפורמטור או מנהל משברים? דייר האליזה עמנואל מקרון לא מוכן לעבור 🎧 פצצת אטום? לנשיאי צרפת יש נשק אחר לגמרי אני עמנואל אלבז פלפס, עיתונאית ישראלית שנולדה וגדלה בצרפת, ואתם מאזינים ומאזינות לפודקאסט "הרפובליקה" - בשבעת פרקי הפודקאסט הזה אנחנו מנסים להבין ולהכיר טוב יותר את צרפת ואת הצרפתים והצרפתיות. בפרק האחרון של הפודקאסט אני משוחחת עם לאה לנדמן. איתה ניסינו להבין איך הפכה צרפת לשותפה של ישראל ומה גרם לה להפנות עורף, למה התעצבן הנשיא שיראק כשביקר בירושלים ואיך דחף פרס להונאה בצמרת הצרפתית שבסופה הוקם הכור בדימונה.See omnystudio.com/listener for privacy information.
25 באפריל, 2022
00:33:28
בחירות בצרפת: למה מקרון נאם במוזיאון ואיך קשור מיטראן ללילה הלבן בתל אביב | פרק 6
בחירות בצרפת: למה מקרון נאם במוזיאון ואיך קשור מיטראן ללילה הלבן בתל אביב | פרק 6
הצג תיאור
הסתר תיאור
לאמנדה שפיגל, בת 40 מהעיר מונטריי, יש חנות ספרים. בשנים האחרונות המקום שלה הפך לאחד המקומות הכי "נכונים" בעיר. אמנדה סיפרה לנו איך בתקופת הקורונה הציבור הצרפתי לא הסכים שחנויות כמו שלה ייסגרו. זה פשוט לא עלה על דעתם - וזה הצליח. חנויות ספרים הוגדרו כעסק חיוני, כי בצרפת תרבות זה עניין רציני - כזה שגורם לנשיאים להיבחר על חודו של קול ולאחרים להטביע את שמם בהיסטוריה. בפרק השישי והלפני אחרון של "הרפובליקה" מתארח דר ספי הנדלר. איתו ננסה להבין מדוע בחר עמנואל מקרון לנאום את נאומו הגדול במוזיאון הלובר, האם צרפת היא עדיין מעצמה תרבותית ואיך קשור הנשיא מיטראן ללילה הלבן בתל אביב.See omnystudio.com/listener for privacy information.
21 באפריל, 2022
00:46:05
רפורמטור נחוש או מנהל משברים? דייר האליזה עמנואל מקרון לא מוכן לעבור | פרק 5
רפורמטור נחוש או מנהל משברים? דייר האליזה עמנואל מקרון לא מוכן לעבור | פרק 5
הצג תיאור
הסתר תיאור
בשנת 2017, כשהוא רק בן 39, הפך עמנואל מקרון לנשיא הצעיר ביותר בתולדות צרפת. בימים אלו הוא מתמודד לכהונה שנייה, אחרי 5 שנים רצופות משברים, שערוריות דרמטיות וגם הישגים. למרות שהפערים מצטמצמים, לפי מרבית הסקרים מקרון צפוי להיבחר בסיבוב השני של הבחירות לנשיאות, שיתקיים ב-24 באפריל, ולהישאר באליזה עד 2027. בפרק הזה מתארחת דוקטור מרים רוסמן. איתה ננסה להבין מיהו הנשיא מקרון. רפורמטור שמצעיד את צרפת קדימה, או אליטיסט שמשרת את בעלי הכוח. פוליטיקאי צעיר שרוקד טראנס עם מלכות דראג באליזה או שמרן שגוער בנער שהעז לכנותו בשם חיבה. נשיא מוצלח שמתמודד עם אתגרים קשים או ברירת מחדל של אזרחים שאין להם במי לבחור. אני עמנואל אלבז פלפס, עיתונאית ישראלית שנולדה וגדלה בצרפת, ואתם מאזינים ומאזינות לפודקאסט "הרפובליקה". - בשבעת פרקי הפודקאסט הזה אנחנו מנסים להבין ולהכיר טוב יותר את צרפת ואת הצרפתים והצרפתיות.See omnystudio.com/listener for privacy information.
13 באפריל, 2022
00:32:36
בחירות בצרפת: מי האנשים שרוצים להנהיג את המדינה ולמה לא כדאי למועמדים להגיע מפריז | פרק 4
בחירות בצרפת: מי האנשים שרוצים להנהיג את המדינה ולמה לא כדאי למועמדים להגיע מפריז | פרק 4
הצג תיאור
הסתר תיאור
את הפרק הרביעי בפודקאסט אנחנו מתחילים עם אליאן - שרוצה להציל את צרפת. אחרי חודשים שהיא מסתובבת בכינוסי בחירות אין לה ספק בעד מי היא הולכת להצביע. אליאן החליטה להצביע לאריק זמור - המועמד היהודי שמבטא דעות ימין קיצוניות. היא לא רואה בהן דבר קיצוני אלא אמת פוליטית ברורה. בחודשים האחרונים זמור מטריף את המערכת הפוליטית בצרפת ונוגע בפצעים הכי כואבים של הרפובליקה. ב-10 באפריל ילכו הצרפתים והצרפתיות לקלפי כדי להצביע בסיבוב הראשון של הבחירות לנשיאות. הסיבוב השני יתקיים שבועיים לאחר מכן ב-24 באפריל. על פי הסקרים יש סיכוי סביר שהנשיא המכהן מקרון יהיה זה שייבחר פעם נוספת, אבל כדאי מאוד לשים לב למתמודדים האחרים שרצים מולו כי דרכם אפשר להבין את הכוחות שמעצבים את צרפת וגם, אולי, להבין מי יהיה הנשיא או הנשיאה ב-2027 בשבעת פרקי הפודקאסט הזה אנחנו מנסים להבין ולהכיר טוב יותר את צרפת ואת הצרפתים והצרפתיות. בפרק הזה מתארח העיתונאי בנימין פטרובר. בנימין היה במשך שנים מגיש רדיו בצרפת וסיקר מקרוב ומרחוק את הפוליטיקה הצרפתית. איתו אנחנו מנסים להבין איזה מחיר שילמה האשה שהוציאה את המכוניות מפריז, באיזה בית ספר כדאי ללמוד כדי להיות פוליטיקאי מצליח ומי המועמד שלדעתו מסכן את צרפת אפילו יותר ממארין לה פן. ולא, זה לא אריק זמור.See omnystudio.com/listener for privacy information.
07 באפריל, 2022
00:49:01
איך גרם שינוי במהירות הנסיעה המותרת לפיצוץ פוליטי שהרעיד את האליזה | פרק 3
איך גרם שינוי במהירות הנסיעה המותרת לפיצוץ פוליטי שהרעיד את האליזה | פרק 3
הצג תיאור
הסתר תיאור
פודקאסט הרפובליקה עם עמנואל אלבז פלפס - כל מה שמעניין וחשוב לדעת על צרפת ועל הבחירות לנשיאות צרפת: הפרק השלישי של הפודקאסט מתחיל עם דמיאן. ביום שבת אחד, בנובמבר 2018 , הוא הגיע עם משפחתו כדי לאכול ארוחת ארבע בבית הוריו שבפריז. אחרי הארוחה הם החלו לשמוע רעש רב מהרחובות וגילו שבמקום חולפת הפגנה של "האפודים הצהובים". מאוחר יותר, כשירד שוב אל הרחוב, הוא לא זיהה אותו. פחי אשפה בערו בכל מקום, שברי זכוכית היו מפוזרים ומכוניות רבות שחנו קודם לכן ליד המדרכות נהרסו לחלוטין - בהן גם מכונית הניסאן המשפחתית. ביחד עם מישל זלוטובסקי וליאור זילברשטיין, עיתונאים ותיקים שמתגוררים בפריז ומסקרים את צרפת שנים רבות. ננסה להבין את "האפודים הצהובים" - התנועה הפוליטית הכי חשובה שצמחה בצרפת בשנים האחרונות. נתהה מה הוביל לאלימות הרבה שהתלוותה למחאה ולמה שינוי של 10 קמ"ש במהירות הנסיעה המותרת הצית את התנועה שהרעידה את האליזה בשבעת פרקי פודקאסט "הרפובליקה", אותו מגישה עמנואל אלבז פלפס, אנחנו מנסים להבין ולהכיר טוב יותר את הצרפתים והצרפתיות שהולכים לבחור את נשיא הרפובליקה בשני סיבובים שיתקיימו בעשרה וב-24 באפריל. פודקאסטים נוספים מבית הארץ: 🎧 איך זה לפגוש אדם שהוציא להורג 98 בני אדם ומרגיש עם זה בסדר גמור? 🎧 רועי שרון הוא אשכנזי מסורתי. מסמס בשבת והולך עם כיפה שקופהSee omnystudio.com/listener for privacy information.
04 באפריל, 2022
00:36:51
האם מהפכה צרפתית נוספת נמצאת בדרך ואיך זה קשור למלחמת יום הכיפורים | פרק 2
האם מהפכה צרפתית נוספת נמצאת בדרך ואיך זה קשור למלחמת יום הכיפורים | פרק 2
הצג תיאור
הסתר תיאור
פודקאסט הרפובליקה - כל מה שמעניין וחשוב לדעת על צרפת ועל הבחירות לנשיאות צרפת - פרק שני בפרק הזה, מתארח פרופסור דניס שרביט, ננסה להבין איך השפיע הרזיסטנס על הפוליטיקה הצרפתית, למה מצא עצמו חלק לא מבוטל ממעמד הפועלים בזרועות הימין הקיצוני, מה קרה לצרפת כשהפסיקה לדבר על ימין ושמאל והתחילה להתעסק בשאלות של זהות והגירה, וגם איך שינתה מלחמת יום הכיפורים את החיים של הצרפתים? בחודש אפריל יילכו הצרפתים והצרפתיות לקלפי כדי להצביע בבחירות לנשיאות הרפובליקה. ההצבעה הצרפתית, כמו הדמוקרטיה הצרפתית, לא דומות לשום דבר אחר בעולם. הדמוקרטיה הזו התעצבה בשורה של אירועים היסטוריים שהחלו במהפכה המפורסמת, נמשכו בכיבוש הנאצי, בניסיונות הפיכה ובמרד הסטודנטים. כיום הדמוקרטיה הזו נמצאת במשבר ויש השואלים: האם מהפכה נוספת מבעבעת מתחת לפני השטח? בפודקאסט הרפובליקה, אותו מגישה עמנואל אלבז פלפס, אנחנו מנסים להבין טוב יותר את צרפת. ללמוד למה המדינה שממנה יצאו הערכים של העולם המערבי מתנהגת כפי שהיא מתנהגת. בכל אחד משבעת הפרקים מתארחים מומחים שיעזרו לנו להבין, בין השאר, איך הביא שינוי במהירות הנסיעה המותרת להתפוצצות הפוליטית הכי חשובה בשנים האחרונות, למה בבתי הספר של צרפת אין אלוהים ומדוע נשיאי הרפובליקה אוהבים לנאום במוזיאון הלובר.See omnystudio.com/listener for privacy information.
31 במרץ, 2022
00:47:11
אין אלוהים בבית הספר: איך הפכה צרפת לחילונית, ולמה דווקא בשמאל מתנגדים | פרק 1
אין אלוהים בבית הספר: איך הפכה צרפת לחילונית, ולמה דווקא בשמאל מתנגדים | פרק 1
הצג תיאור
הסתר תיאור
פודקאסט הרפובליקה עם עמנואל אלבז פלפס - כל מה שמעניין וחשוב לדעת על צרפת ועל הבחירות לנשיאות צרפת: בחודש אפריל יילכו הצרפתים והצרפתיות לקלפי כדי להצביע בבחירות לנשיאות הרפובליקה. ההצבעה הצרפתית, כמו הדמוקרטיה הצרפתית, לא דומות לשום דבר אחר בעולם. הדמוקרטיה הזו התעצבה בשורה של אירועים היסטוריים שהחלו במהפכה המפורסמת, נמשכו בכיבוש הנאצי, בניסיונות הפיכה ובמרד הסטודנטים. כיום הדמוקרטיה הזו נמצאת במשבר ויש השואלים: האם מהפכה נוספת מבעבעת מתחת לפני השטח? בפודקאסט הרפובליקה, אותו מגישה עמנואל אלבז פלפס, אנחנו מנסים להבין טוב יותר את צרפת. ללמוד למה המדינה שממנה יצאו הערכים של העולם המערבי מתנהגת כפי שהיא מתנהגת. בכל אחד משבעת הפרקים מתארחים מומחים שיעזרו לנו להבין, בין השאר, איך הביא שינוי במהירות הנסיעה המותרת להתפוצצות הפוליטית הכי חשובה בשנים האחרונות, כיצד שינתה מלחמת יום הכיפורים את צרפת, למה בשמאל נלחמים בחילוניות ומדוע נשיאי הרפובליקה אוהבים לנאום במוזיאון הלובר. בפרק הראשון, מתארחת אווה אילוז, פרופסור לסוציולוגיה במכון ון ליר בירושלים. איתה אנחנו מנסים להבין איך הפכה צרפת לסמל החילוניות, מה עשו לאותה חילוניות פיגועי הטרור הרצחניים ועריפת ראשו של המורה סמואל פטי ולמה זה בסדר לענוד בבית הספר שרשרת עם מגן דוד, אבל מנוגד לחוקי הרפובליקה לשבת בכיתה עם חיג'אב. פודקאסטים נוספים של "הארץ": 🎧 אחרי שנים של חולשה ופילוג המערב נזכר שיש לו כוח. לא בטוח שזה יחזיק מעמד 🎧 "בן סלמן ובר רפאלי באותו גיל. לא מעניין אותו המאבק הפלסטיני"See omnystudio.com/listener for privacy information.
31 במרץ, 2022
00:38:49
עוד פודקאסטים שיעניינו אותך
בימת שדה בוקר-מכון בן גוריון לחקר ישראל והציונות
Hakol Politi
"שומר החומות"
מולד הלבנה-אבי רוט
המטבח של גולדה
אמצעים וכוונות
עומר ברק
הפודקאסט של אורי מלמד
הרשות המבצעת
מלחמות היהודים" עם ירון לונדון"
חומוס ופוליטיקה
יואב על החדשות Yoav on the news