הצג תיאור הסתר תיאור ב 1 לינואר 2023 - הזדמנות למפגש שובר שגרה שבו סיכמתי את כל מה שלמדנו עד כה ב 2022:
לפני כשנה ויומיים, ב 30/12/2021 התחלנו מסע חדש במפגשי הבוקר, סדרת נאמנות עצמית.
- פרק ראשון עם המטרה שלנו למסע הזה, כולל כל השאלות שעלו בנוגע לנאמנות עצמית, כאבני דרך למסע.
- בפרק שני - עסקנו בהבדל בין מטרה וכוונה והנחנו את הכוונה שלנו למסע.
- בפרק השלישי התחלנו לחקור את נושא הנאמנות, שלקח אותנו בינות לכמה נושאים ממש מרתקים: מה זה נאמנות, ריבוי נאמנויות, מחויבות, הצורך בשייכות, בדידות, להפיג את הבדידות.
- בפרקים 10 עד 16: צללנו לעומק הבדידות, 3 סוגי בדידות: קולקטיבית, חברתית ורגשית/אינטימית. למדנו להכי את המרחב המנטלי - ושלושת המרחבים: האינטימי, החברתי והקולקטיבי , וניסינו לגלות מה ההיפך מבדידות.
- בפרקים 17-24 נכנסנו לחיבור ושייכות, אינטימיות וחיבור, וגילינו שיש 6 סוגים של אינטימיות: מנטלית, חוויתית, רוחנית, פיזית, רגשית, רומנטית.
-בפרק 25 נכנסנו לחקירה של הפחד מאינטימיות רגשית, הגורמים, ההשלכות, התמודדות, קבלה, אומץ, רגיעה, המבקר הפנימי, תקשורת רגשית, קריאת רגשות, וכך סגרנו 12 פרקים על הפחד מאינטימיות ומה עושים איתו.
- בפרקים 27-53 יצאנו למעגל השני - בדידות חברתית ותת-סדרה בנושא שכללה: בידוד חברתי, חרדה חברתית, ההבדל בין פחד לחרדה, להתמודד עם הפחד, להתמודד עם החרדה החברתית, ביישנות, וההבדל בינה לבין חרדה חברתית, בין ביישנות לבושה, סוגי ביישנות, ביישנות מבוססת הצורך בשליטה, ביישנות מבוססת חוסר אמון, ביישנות מבוססת עכבות, ביישנות מבוססת ביקורת עצמית, להתגבר על הביישנות, וסיכום של 17 פרקים על בדידות חברתית.
- בפרק 54 יצאנו למעגל השלישי במרחב המנטלי, תת-סדרה חדשה על בדידות קולקטיבית, מה הם הקולקטיבים, מה היא זהות קולקטיבית, ותחושת שייכות. מתוך הלמידות בפרקים האלה הבנו שעלינו לחקור את הנושא של תחושת שייכות, ופתחנו תת-סדרה חדשה בת 4 פרקים בנושא: שייכות: שבה הגדרנו מה זה שייכות, מה היתרונות והחסרונות, ובפרק 61 חזרנו לסדרת הבדידות הקולקטיבית: שבה המשכנו לחקור את האתגרים, והפחד לאבד את עצמי, הפחד מדחייה, הפחד לא לדעת להשתייך, הפחד להרגיש לא שייך, פתרונות מבחוץ או מבפנים?
- בפרק 67 סיכמנו את נושא הנאמנות.
ויצאנו לסדרה חדשה - להכיר את עצמי - כדי לדעת למי להיות נאמן.
ניסינו להבין מה זה "עצמי"? בחרנו שיטות עבודה ונכנסנו לפרד"ס, פשט, רמז, דרש וסוד, דיברנו על קטגוריזציות, וניסינו להגדיר את המושג: "עצמי" , ובשביל זה ביררנו מה ההגדרה של הגדרה? מה ההבדל בין מונח למושג? מה זו סכמה? סוגי סכמות קיימות, סכמות עצמי - ומושג העצמי. למה להגדיר? סוגי עצמי, ידיעה עצמית, חמש סוגי ידיעה עצמית: עצמי האקולוגי, עצמי הבין אישי, עצמי המורחב (על פני הזמן), העצמי הפרטי, איך הציפיות שלנו משפיעות על העצמי והעצמי המושגי. כשבדרך גם הבדלנו בין ה"אני" הפרטי וה"אני" הציבורי. ונכנסנו יותר לעומק בנושא של ה"אני" הציבורי - כקונספט, האני הציבורי ותדמית, הדימוי העצמי,
וזו סדרה שלמה: סדרת הדימוי העצמי, שגם עומדת בפני עצמה, בפרק 33 של המסע אל עצמי: 3 סוגים של דימוי עצמי, 6 מימדים של הדימוי העצמי:, 2 כוחות של דימוי עצמי, הדימוי העצמי במרחב המנטלי, הכרנו את ארבעת הארכיטיפים: הלוחם, הקוסם, זקן השבט והילד האוהב והנקודה במרכז. והכרנו את ארבעת המוחות בנקודה במרכז: הראש-תבונה, לב-רגש, בטן-אינטואיציה ומין-יצר ויצרנו הרמוניה פנימית
ואז בפרק 53 נכנסנו לתת-סדרה דימוי הגוף שלנו עם 6 פרקים
ועכשיו אנו במהלך תת-סדרה דימוי פסיכולוגי - דימוי האישיות שלנו שבה למדנו את ההבדל בין אופי, אישיות וטמפרמנט - ולמדנו להכיר את הטמפרמנט שלנו.
על כל זה ועוד בהקלטת הפודקאסט הזו.
הפודקאסט הוא הקלטה של מפגשי הבוקר למיקוד, השראה וחיבור אנושי עם מיקי ברקל.
אנו נפגשים כל בוקר בין 8:00 ל 8:20 לשיחה ותרגול, בכל פעם בנושא אחר.
פוגשים אנשים, מתרגלים, לומדים וצומחים.
ואם ברצונכם להצטרף למפגשי הבוקר, יש קישור בתחתית התיאור
קדימה הצלוח'ס
מיקי ברקל
נ.ב.
להצטרפות לקבוצת הוואטס השקטה שבה עולה קישור לזום בכל בוקר - תלחצו כאן
להצטרפות לקבוצת הפייסבוק שלנו: השראה וחיבור אנושי עם מיקי ברקל - תלחצו כאן
לאתר הבית של מיקי שבו תמצאו את הבלוג עם מאמרים רבים - תלחצו כאן
לפרגן ע"י תמיכה במיקי בתרומת דאנה - תלחצו כאן