רדיו
פודקאסטים
מועדפים
הפודקאסט של מערכות
121 פרקים
היסטוריה ומורשת
טוען...
לשתף
הפרק האחרון
היום
על מלחמות ממושכות וחוק הגיוס - פרק 2
הפרק האחרון
(1) 1.0
997
פודקאסטים מבית התוכן המקצועי של צה"ל "מערכות" - לצבא ולביטחון לאומי .
לאתר הפודקאסט
בואו להנות מכל הפודקאסטים עכשיו גם באפליקציה
מידע נוסף
כל הפרקים
09 ביולי, 2025
00:28:03
על מלחמות ממושכות וחוק הגיוס - פרק 2
הצג תיאור
הסתר תיאור
היום ב"קול המערכות": מלחמות ממושכות, האם צה"ל התכונן אליהן כראוי? כיצד עליו להתמודד עם סוגיית חוק הגיוס? ולסיום, הצצה לספר חדש שעוסק במודיעין ב־7 באוקטובר.המתארחים בפרק:שמואל שמואל - ראש המכון למחקר צבאי במרכז דדו, ד"ר עידית שפרן גיטלמן - חוקרת את יחסי הצבא והחברה בישראל, ודודי סימן־טוב - סגן ראש המכון של המתודולוגיה של המודיעין ומיוזמי הספר "המודיעין ו־7 באוקטובר"
01 ביולי, 2025
00:28:21
עידן האש בטהראן: האם הופתעו באיראן מכוחו של צה"ל? - פרק 1
הצג תיאור
הסתר תיאור
"איש לא שיער שחיל האוויר יכול לפעול מעל שמי איראן כמו שהוא פועל מעל שמי לבנון ועזה. מאות גיחות, שליטה אווירית מוחלטת, חיסול של בכירים והשמדת רוב הגרעין – וכל זה בלי שאיראן יכולה למנוע תקיפה. זהו היישום הטוב ביותר של עידן האש מבחינת הטווח וההשפעה האסטרטגית".בפרק חדש של "קול המערכות": סא"ל (מיל') ד"ר דן שיאון על מבצע "עם כלביא" בראי ספרו עידן האש שיצא לאור ב"מערכות", וד"ר תמר עילם גינדין, חוקרת איראן במרכז עזרי באוניברסיטת חיפה, שמספרת כיצד הגיבו באיראן למתקפת צה"ל.
09 בדצמבר, 2024
00:15:47
סוריה - היום שאחרי?
הצג תיאור
הסתר תיאור
"צריך להיזהר מאוד, סוריה זו פוליטיקה למתקדמים. שום דבר הוא לא ישר ולעניין. אני מציע לא להתערב בשום מקום שאין לנו בו הבנה ברורה לאן אנחנו הולכים ומה המטרה שלנו. זה מסוג הדברים שאתה יודע איך זה מתחיל ואתה אף פעם לא יודע איך זה נגמר. מצד שני במקומות שאנחנו יכולים להשפיע יכול להיות שכדאי לבנות מערך דיפלומטי, צבאי, ביטחוני ומודיעיני כדי לקדם דברים שבהם יש אינטרס משותף". בשבועות האחרונים, ובעיקר בימים האחרונים, סוריה משנה פניה. סא"ל (מיל') ד"ר מורן לבנוני, חוקר סוריה ולבנון, בריאיון ל"קול המערכות" על מה שקרה, ואולי מה שיקרה במדינה השסועה
26 בנובמבר, 2024
00:22:26
לשמור על כושר בתקופת מלחמה
הצג תיאור
הסתר תיאור
“כשאני יוצא להתאמן, אני אוטומטית מקבל תחושת הצלחה. לצאת להתאמן בתקופה הזאת, של מלחמה ולחץ, יכול לעשות רק טוב – פיזית ונפשית”. סא"ל ד"ר עקיבא גרוסמן, ראש מדור הכושר הגופני במכללות הצבאיות, בריאיון ל"קול המערכות" על כושר גופני בתקופת מלחמה, על חשיבותו ועל הרגלים שכדאי לאמץ
04 באוגוסט, 2024
00:23:54
סיכולים ממוקדים חלק שני
הצג תיאור
הסתר תיאור
״יש הבדל בין מנהיג פוליטי, המכווין פיגועים ופעולות טרור, שמותר לסכלו ובין מנהיג פוליטי סמלי שאינו מכווין פעולות טרור, ואם מסכלים אותו הדבר נחשב לרצח פוליטי. בארגוני הטרור, המנהיגים הפוליטיים הם לרוב גם מכווינים פעולות טרור". בפרק זה נעסוק בסיכולים ממוקדים של מנהיגים פוליטיים מארגוני טרור ובתגובות ארגונים אלו לסיכול מנהיגיהם. ד"ר לירם קובלנץ שטנצלר, חוקרת בכירה במכון למדיניות נגד טרור. בריאיון ל"קול המערכות" על סיכולים ממוקדים.
29 ביולי, 2024
00:26:46
סיכולים ממוקדים
הצג תיאור
הסתר תיאור
"לא מסכלים קבוצה של אנשים, אנחנו יודעים בדיוק את מי לסכל. זוהי פעולה צבאית מקדימה שלא יכולה להיערך כפעולה של נקמה". הסיכולים הממוקדים מעלים כמה שאלות: האם יש אדם אחד שיירש את כל תחומי האחריות של מי שסוכל? מהו הנזק האגבי שעלול להיגרם לאוכלוסייה חפה מפשע בעקבות הסיכול? מהם הקריטריונים לפיהם יכולה מדינה לבצע סיכולים ממוקדים? מה היתרונות והחסרונות של שיטת הפעולה הזו, וכיצד התפתחה בישראל? ד"ר לירם קובלנץ שטנצלר, חוקרת בכירה במכון למדיניות נגד טרור, בריאיון ל"קול המערכות" על סיכולים ממוקדים
30 ביוני, 2024
00:22:40
עשור למדינה האסלאמית
הצג תיאור
הסתר תיאור
"היום מדברים על סכנה שאם תהיה מערכה בצפון גורמים שיעיים ינהרו הנה. בגלל אי החיבור של שמן ומים בין הסלפיה־ג׳האדיה הסונית – שהיא האויב העיקרי שלהם – אני לא בטוח שנראה הצטרפות והתלכדות. אבל הגירוי של מוסלמים שנרצחים בהמוניהם, כפי שהם רואים באל־ג'זירה ובמקומות אחרים, והחולשה המוקרנת של ישראל, עלולה לפתות אותם להיכנס ולפעול ללא קשר לשיעה". יורם שוייצר, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי באוניברסיטת תל אביב (INSS), מסביר בריאיון ל״קול המערכות״ על "המדינה האסלאמית" במלאת עשור להקמתה. על הרעיון, הסכנה והאיומים של ארגוני הטרור השונים בעקבותיה.
24 ביוני, 2024
00:19:50
על התמרון - פרק 8
הצג תיאור
הסתר תיאור
"תמרון מבוסס קודם כל על איכותה של שדרת הפיקוד היבשתית, היכולת שלה לקבל החלטות, הטמפרמנט, היוזמה של המפקדים והחינוך שלהם לקחת אחריות" פרק 8 מסדרת הפודקסטים "על התמרון" - שיחות עם תא"ל (מיל') יובל בזק על ההעבר, ההווה והעתיד של התמרון היבשתי. מבט נוסף אל סדרת מאמרים שפורסמה במערכות בנושא זה. בפרק היום: מה למדנו ממלחמת חרבות ברזל? ומה הן נקודות החולשה והחוזקה של שדרת הפיקוד?
24 ביוני, 2024
00:16:07
על התמרון - פרק 7
הצג תיאור
הסתר תיאור
״רוב המאפיינים שעיצבו את התמרון אי שם בשנות ה-50 של המאה ה-20 עדיין כאן, והשאלה בסופו של דבר, היא איך אנחנו מייצרים מבנה ויכולות חדשות שמתכתבות לא עם העבר, אלא עם האתגרים של העתיד״. פרק מסדרת הפודקסטים ״על התמרון״ - סדרת שיחות עם תא״ל יובל בזק על העבר, ההווה והעתיד של התמרון היבשתי. בפרק השביעי - נפנה מבט אל העתיד. הפרק עוסק בשאלה כיצד צה״ל צריך להתנהל במלחמות הבאות וכיצד מתכוננים למלחמה הבאה. זאת ועוד, נעסוק בתובנות המרכזיות מההיסטוריה של התפתחות התמרון הצה״לי.
24 ביוני, 2024
00:23:02
על התמרון - פרק 6
הצג תיאור
הסתר תיאור
״אנחנו נצטרך להחליט מה התפקיד של היבשה בתוך תפיסת התמרון שצה״ל מפתח ובונה אל מול האיומים שהתפתחו סביב גבולותינו. אם היו לנו אשליות עד השבעה באוקטובר, הרי שהיום ברור לנו לחלוטין שהסרת האיומים האלה תיצור מציאות ביטחונית חדשה, שבה לא יהיה איום משמעותי שהביטחון השוטף לא יוכול לסכל. פרק מסדרת הפודקסטים ״על התמרון״ - סדרת שיחות עם תא״ל (מיל׳) יובל בזק על העבר, ההווה והעתיד של התמרון היבשתי. בפרק השישי - נעסוק בתורת התמרון, הסיכונים והמחירים של התמרון במהלך ההיסטוריה. נדון ברעיון של התמרון, בדינמיות וביכולת שלו לפעול באופן סימולטני ומהיר כדי להכריע את האויב.
טען עוד פרקים
עוד פודקאסטים שיעניינו אותך
סיפורים מלבנון
לגלות את סין
על שם מה
האוניברסיטה המשודרת: המדען העירום - סמסטר 3
האוניברסיטה המשודרת - 50 שנה למלחמת ששת הימים
זינוק לאתמול Searching the archives
סיפורים מהאגדות עם חיים באר
האנטישמיות ופתרונה
כל תכני עושים היסטוריה
שמונים עשרים - 80:20
המטבח של גולדה
מבוא לרומא