פרק 25 - ד"ר שון פורטל ואיתי הירש על תהליכים תזונתיים ואחרים למניעת הזדקנות ומושגים חדשניים בתחומי אריכות ימים ואורח חיים
14/04/2020
01:01:43
פתיח - לדחות את הארוחה ועל חשיבות המודעות
- 3:04 אבולוציה של גישות ותפיסות - שחרור מדפוסים, גישות חדשות' התאמות לפי גיל וגמישות מטאבולית
- 6:50 סטרס, הורמיזיס, קורטיזול - מתגובת נגד ככלי לשיפור העמידות לסטרס כרוני
- 11:06 מופע צירקדיאני - התזמון ההורמונלי והקשר למלטונין ושינה
- 15:01 עקרון הצום - האם כל אחד יכול לצום, סוגי צומות ומה מתאים למי
-19:13 הצום והדת - מקור מפתיע.
- 20:39 סגולות הצום - הפחתה קלורית, ללמוד לשרוף שומן, לימוד שליטה, נרמול רמות סוכר
- 23:15 חשיבות התזמון והרכב המזון בחלון האכילה
- 25:25 חשיבות הצום באופן כללי - חומצות קטו - פירוק שומן, הפחתת דלקתיות - אנטי אייג'ינג
- 27:27 עמידות לאינסולין, דלקתיות והקשר בין השמנה לסוכרתיות
- 29:45 פרוביוטיקה - חיידקי המעיים ואכילה אינדיבידואלית לאריכות ימים
- 32:00 גישה אינדיבידואלית ואישית והקשר לאנטי - אייג'ינג מהזן החדש על סירטואינים - גנים לניטרול תהליכים דלקתיים ככלי מרכזי לאריכות ימים
- 36:36 יין אדום ורסברטרול ת, NAD. תהליכים טבעיים או תוספי תזונה
- 41:39 לנהל את צריכת החלבון מן החי אם, מתי ואילו גילאים
- 47:45 להגיע לגיל 80-90-100 עם גוף ומוח שעובד - לבנות הרגלים מגיל צעיר
- 50:59 טיפים פרקטיים - מה שון אוכל או לא אוכל כדי לא להזדקן ולשמור על מסת שריר
- 54:17 מה לאכול אחרי הצום והתאמות לצרכים אישיים אחרים
- 57:45 איזונים, תזמון, התאמות, עבודה אינדיבידואלית וגיוון
- 58:39 בפרק הבא - תזמון אכילה לעוסקים בספורט, התאמות לפי גיל, ענף ועוד