רדיו
פודקאסטים
מועדפים
ביטחוניסטים
241 פרקים | תרבות וחברה, היסטוריה ומורשת
שיחות בנושאי צבא וביטחון - אריה אגוזי ותמיר אשל ZnEkDS0lRnIQhzMM9iTE
טוען...
לאתר הפודקאסט
(1)
2503
בואו להנות מכל הפודקאסטים עכשיו גם באפליקציה
מידע נוסף
רשימת פרקים
שם הפרק
תיאור
עלה לאוויר
אורך
?איך מתמודדים מול איום טילי הנ״ט
?איך מתמודדים מול איום טילי הנ״ט
הצג תיאור
הסתר תיאור
טילי הנ״ט של החזבאללה מכים בישובי קו העימות בצפון ללא הרף, חלק מהטילים מצליחים לפגוע במתקנים רגישים ובכך הופכים את הנשק הטקטי לאיום אסטרטגי. ישראל עמדה בפני נשקים כאלה כבר במלחמת ששת הימים ב- 1967 וביתר שאת במלחמת יום הכיפורים ובמהלך השהות ברצועת הביטחון בלבנון, בין 1983 ל-2000. במהלך השנים פותחו בישראל אמצעי נגד תוך יישום טכנולוגיות פורצות דרך ברמה בינלאומית, כדוגמת מיגון ראקטיבי לטנקים, שבשים אלקטרו-אופטיים והגנה אקטיבית דוגמת מעיל הרוח המככב כיום בלחימה האורבנית בעזה. אולם, ההכרה בצורך של הגנה סטאטית מפני טילי נ״ט עדיין לא הוטמע במחוזותינו. האם הגיעה השעה לספק הגנה איכותית יותר לנכסים האסטרטגיים שלנו, ולנקודות הרגישות לאורך גבולותנו?
09 ביולי, 2024
00:04:58
האם ישראל תוכל לסגור את פערי התחמושת
האם ישראל תוכל לסגור את פערי התחמושת
הצג תיאור
הסתר תיאור
מלחמת חרבות הברזל הציבה בפנינו תמונת מראה קשה של הזנחה מתמשכת בלוגיסטיקה של מערך היבשה, וחומר תכנון אסטרטגי ללחימה מתמשכת בזרוע האוויר. המצוקה בפניה אנו עומדים אינה מקרית אלא תוצאה של בחירה שגויה, חלק מתרבות החפיף שאנו מורגלים בה. לא רק שסמכנו על הדוד מאמריקה, אלא שהזנחנו יכולת אסטרטגית של יצור מקומי של תחמושת בעבור אמצעים טכנולוגיים מתוחכמים ויקרים יותר שמקשים עלינו לצבור בהם מסה קריטית. עוד בנושא זה בפרק זה.עוד בנושא זה:על ישראל לצאת לחרות בייצור תחמושתישראל חייבת להשיב את העצמאות בייצור תחמושת
07 ביולי, 2024
00:07:58
?האם וכיצד נוכל לסגור את גבולנו עם ירדן
?האם וכיצד נוכל לסגור את גבולנו עם ירדן
הצג תיאור
הסתר תיאור
הגבול המזרחי לאורך בקעת הירדן והערבה הינו לכאורה גבול של שלום, בין ידידים. אולם, לאחר ה-7.10 ברור שכל חולשה שנחשוף בפני האויב - תנוצל כנגדנו. סגירת הגבול הארוך הזה הינה משימה אסטרטגית בעדיפות גבוהה, אחת מהרבה משימות אסטרטגיות שהוזנחו בעשורים הקודמים, כמו הגנת המכשול לאורך רצועת עזה, הצבא הקטן והחכם שאינו מצליח להביא את ההישגים הנדרשים במערכה רב זירתית, המודיעין שלא ידע, וכיסוח הדשא בגדה שנמשך כבר שנתיים אך לא מצליח להוריד את הלהבות בשטח. בפרק זה אנו דנים בבעיה, במה שהיה, ומה ניתן לעשות בנדון.
02 ביולי, 2024
00:07:32
כך החות׳ים מאתגרים את הצי החמישי בים האדום
כך החות׳ים מאתגרים את הצי החמישי בים האדום
הצג תיאור
הסתר תיאור
המורדים החות׳ים בתימן פועלים מטעם המשטר האירני מעל לעשור. מיעוט זה השתלט למעשה על תימן ומתפרנס מהצקה שיטתית ומתמשכת לאויביה של המדינה האיסלמית - תחילה היו אלה איחוד האמירויות וערב הסעודית, כיום, נתיב השייט הבינלאומי העובר במצרי באב אל מנדב נמצא על הכוונת, בטענה שהתנועה בו מיועדת לישראל. החותים תוקפים את הספינות האזרחיות בכל נשק שידם משגת - כלי שייט לא מאויישים, טילי שיוט, כלי טייס לא מאויישים, טילי ים-ים וטילים בליסטיים. הצי האמריקאי החמישי בשיתוף כוחות ימיים מכמה ממדינות אירופה עושים מאמץ ניכר כדי לאבטח את התנועה הימית. מרבית התקיפות על ספינות הצי נבלמות, אך חלק ניכר מהתקיפות של האוניות האזרחיות מצליחות. על-כן, מרבית חברות ההובלה הימית בחרו לעקוף את הבעיה ולהפליג סביב אפריקה, תוך ייקור עלויות ההובלה הימית.
27 ביוני, 2024
00:04:58
מדוע קשה ליירט את המל״טים התוקפים
מדוע קשה ליירט את המל״טים התוקפים
הצג תיאור
הסתר תיאור
עם התמשכות המערכה בצפון אנו חווים התגברות בשימוש החזבאללה במל״טים תוקפים מסוגים שונים, חימושים שמצליחים להסב נזקים ואבדות לכוחותינו. כמה פעמים בכל יום עולה ההתראה על כלי טייס עוין, לרוב ההתראה מסתיימת בלא כלום, או בזיהוי שגוי. תקיפות אחרות מצליחות להסב נזקים ואף לגרום לנפגעים, זאת, בעוד תקיפות ברקטות מסתיימות לרוב ביירוטים מוצלחים של כיפת ברזל או נפילות בשטחים פתוחים. האם המל״טים הם תוקפים מוצלחים יותר? מדוע הם מיורטים במידה פחותה ובאילו דרכים ניתן להתגבר על האתגר?
26 ביוני, 2024
00:06:33
על ישראל לצאת לחרות בייצור תחמושת
על ישראל לצאת לחרות בייצור תחמושת
הצג תיאור
הסתר תיאור
בפרק זה אנו דנים בגורמים שהביאו את ישראל למחדל של מחסור בתחמושת כבר בתחילת הלחימה במלחמת חרבות הברזל. כיצד מדינה שמדורגת כאחת מעשר יצואניות הנשק המובילות בעולם מגיעה למצב כזה ומה ניתן לעשות כדי לתקן המצב, ומהר? התעשייה שהחזיקה בתשתיות הייצור האלה היתה התעשייה הצבאית, שהופרטה ונמכרה לאלביט מערכות, שאכן קבלה בעבר הזמנות רכש נאות מייד לאחר ההפרטה, אך ללא הזמנות המשך לא היה די בהן כדי לקיים ולהרחיב קווי מוצר בעלי ערך מוסף נמוך יחסית שניתן היה לתפעל במדינות בהן עלות העבודה זולה יותר. (עוד על הנושא בפודקסט הקודם המקושר למטה). עתה, נדרשת האצה של הייצור דווקא כאן בישראל היקרה, כדי למלא במהירות את המחסור.פרקים קודמים באותו נושאישראל חייבת להשיב את העצמאות בייצור תחמושת
01 במאי, 2024
00:07:17
משחקי כוח פוליטיים גורמים נזק רב להתעצמות צה״ל
משחקי כוח פוליטיים גורמים נזק רב להתעצמות צה״ל
הצג תיאור
הסתר תיאור
מאבקי הכוח של שר האוצר ומשרד הביטחון אינם רק משחקי כוח בין פוליטיקאים. הם מעכבים תהליכים של התקשרויות בינלאומיות שממילא אורכים שנים, וגורמים להם להתארך הרבה יותר. על התהליך התקוע ומשמעויותיו בפרק החדש.
26 באפריל, 2024
00:03:24
?גירוש ישראל מהסלון האווירי הצ׳ילאני - האם זה חשוב
?גירוש ישראל מהסלון האווירי הצ׳ילאני - האם זה חשוב
הצג תיאור
הסתר תיאור
חודש לפני תחילתה של תערוכת FIDAE 2024 הוחלט למנוע את השתתפותן של החברות הישראליות בארוע, מהלך שלא נעשה מתחילת ימיה של התערוכה בשלהי המאה שעברה. המהלך הצ׳ילאני בא בעקבות הידרדרות היחס כלפי ישראל והיהדות בצ׳ילה, בהתאם לקו האנטי ישראלי של הנשיא גבריאל בוריק. בעבר צ׳ילה היתה שוק משמעותי ליצוא הביטחוני לאמריקה הלטינית (אמל״ט), אך בשנים האחרונות סר חינה של ישראל במדינה, ובחודשים האחרונים הצטרפו לקו האנטי ישראלי מדינות חשבות נוספות ביבשת. בפרק זה אנו בוחנים את המהלך, עד כמה התערוכות האלה חשובות ליצוא הביטחוני הישראלי והאם יש סכנה שהתופעה תתפשט לשווקים נוספים?
09 במרץ, 2024
00:05:26
טילים בליסטיים וכלים תת מימיים מרחיבים האיום החותי בים האדום
טילים בליסטיים וכלים תת מימיים מרחיבים האיום החותי בים האדום
הצג תיאור
הסתר תיאור
החותים, בחסות האיראנים מרחיבים את האיום על השייט הבינלאומי בים האדום באמצעות שימוש בטילים בליסטיים וכלי שיט צוללים, שני סוגים חדשים של נשק ימי, שפותחו לאחרונה באיראן. כלים אלה, בדומה למל״טים התוקפים שבאים לידי ביטוי נרחב בלחימה הרוסית באוקראינה, מאתגרים את המערב ומחייבים יישום פתרונות מתאימים לאיומים החדשים. פרטים אודות האיום החדש בפרק זה.
27 בפברואר, 2024
00:05:53
האתגר של לוחמת הניווט
האתגר של לוחמת הניווט
הצג תיאור
הסתר תיאור
בימים אלה כל אזרח בישראל ובמרחב חווה את השפעת לוחמת הניווט, בשיבוש פעולת היישומים בטלפון, באי היכולת למצוא יעדי נסיעה מתוכננים וכו׳. זהו חלק מלוחמה אלקטרונית שמתרחשת סביבנו, אם ע״י הצד התוקף או הצד המגן, שמטרתה לנטרל את היכולת לנהל פעילות מבוססת מיקום, כולל תנועה, חבירה, ותקיפה מדויקת במרחב נתון. על כמה מההשפעות של לוחמת הניווט, שיטות הפעולה וההגנה בפרק זה.
23 בפברואר, 2024
00:06:57
טען עוד פרקים...
עוד פודקאסטים שיעניינו אותך
בשבע עיניים
מתגלות
הבגרות המשודרת
זום אין: שיחות בימי קורונה Zoom In
היסטוריה עם יובל מלחי (קטעים)
The Itay Verchik Show
פריז הסודית
הרב שניאור אשכנזי
פודקאסט האימה של תומר כרמלי
הפודקאסט ״בקו ימין״
העוף המוזר עם מאור חנינה 🐓
הקול ברשת פגישה אישית עם עופר שמיר