תוך עולם הטיפול הישראלי ישנם סוגים רבים של מטפלים : פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, ומטפלים באומנויות השונות. למעשה ישנם בקירוב 7000 מטפלים באומנויות השונות, זהו מספר גדול מאוד של מטפלים שפוגשים מטופלים על בסיס קבוע אפילו גדול יותר אפילו ממספר הפסיכולוגים הקליניים הרשומים בישראל. למה זה חושב ? משום למרות הכמות הגדולה של מטפלים באמנויות התחום אינו מוכר בציבור וישנם אנשים רבים מטופלים ומטפלים כאחד שאינם יודעים במה בדיוק מדובר. מה זה בכלל טיפול באומנות? איתן גילור מילר אונם מנחה איתי את הפודקאסט אבל גם מטפל באומנות בעצמו בעל נסיון רב. ולכן בפרק הזה החלטנו להתפצל באופן חד פעמי כדי שאוכל לראיין אותו על תחום הטיפול הזה. מהו טיפול באומנות ? למי הוא מיועד ? ילדים מבוגרים ?מדברים שם ? היכן נתקלים במטפלים באמנות? מה ההסמכה שלו ? האם חייבים לדעת לצייר ? ואם ציירי בשחור זה אומר שאני דכאוני ? מה משמעותה של היצירה בחדר ? ומתי כדאי לי ללכת למפגש עם מטפל באומנות ? ננסה לענות על השאלות האלו ועל עוד כמה בפרק הבא.
לספוטיפיי : http://bit.ly/israeli-spotify
לאפל פודקאסט : http://bit.ly/israeli-apple
לגוגל פודקאסט : http://bit.ly/israeli-google
להאזנה ישירה : https://anchor.fm/israelitherapy
הפודקאסט מופק ע"י אלון ישראלי מטפל בפסיכודרמה מתל אביב ואיתן גילור מטפל באומנויות מאביחיל והוא מוגש כשירות לציבור וללא מטרת רווח. ומתארחים בו מטפלים מוסמכים ומומחים בתחומם. מטפלים בהבעה ויצירה, פסיכולוגים, ופסיכיאטרים על הטיפול שלהם והתובנות שלהם שצברו במהלך השנים. כל זאת בשפה פשוטה המאפשרת גם למי שאינו מטפל מקצועי להחשף לידע המשמעותי.
נרשמתם כבר לפודקאסט ? תוכלו להקשיב לפרקים קודמים וגם להיות מיודעים לגבי פרקים חדשים מתי שהם יוצאים. אז איך עושים את זה ? קודם כל מורידים אפליקציה לפודקאסטים כמו ספוטיפיי או גוגל פודקאסט או אפל פודקאסט. אחרי ההרשמה אפשר פשוט לחפש "טיפול ישראלי" ולהרשם. ההרשמה והאזנה (תמיד) בחינם.