*מעודכן יוני 2025
במהלך השבת יפעיל פיקוד העורף ״רשתות שקטות״ בתחנות הרדיו, כלומר, מכניסת השבת ועד יציאתה בעת רגיעה לא ישודר דבר ובזמן אמת יושמעו התראות פיקוד העורף הכוללים את מיקום האזעקות.
חשוב לדעת, ניתן בנוסף להתקין את אפליקציית פיקוד העורף כדי לקבל התראות במהלך השבת בטלפון הנייד (חשוב להוריד את האפליקציה מחנות האפליקציות הרשמית של גוגל/אפל) ולהשאיר את הטלפון דולק.
תדרי הגל השקט
פריסת שידורי הגל השקט - חרבות ברזל
הגל השקט יחל עם כניסת השבת או החג ועד יצאתם.
התראות - כל רחבי הארץ
כאן מורשת - תדרים: 90.5FM, 90.8FM, 92.5FM, 100.7FM וכמו כן דרך שידורי האינטרנט.
- התראה תושמע בעת זיהוי סכנה השייכת לכל רחבי הארץ.
התראות - אזור צפון (מחדרה)
כאן מורשת - תדרים: 90.5FM, 90.8FM, 92.5FM, 100.7FM וכמו כן דרך שידורי האינטרנט.
התראות - אזור מרכז (מאזור דרום ועד חדרה)
רדיו קול ברמה - תדרים: 92.1FM, 104.3FM, 105.7FM, 107.6FM
- התראה תושמע בעת זיהוי סכנה השייכת לאזור הדרום עד חדרה.
אזור דרום
רדיו דרום 101.5 - 101.5FM - אשקלון, אשדוד, שדרות, לכיש ועוטף עזה.
- התראה תושמע בעת זיהוי סכנה השייכת לאזור הדרום.
התרעות באזור השידור של התחנות
רדיו קול חי - תדרים 93FM, 92.8FM, 102.5FM - אזור המרכז, אזור ירושלים והדרום וכמו כן דרך שידורי האינטרנט.
רדיו גלי ישראל - תדרים: 89.3FM, 94FM, 106.5FM
רדיו 90 - תדר 90FM
רדיו קול פליי - תדר 94.7FM - אזור ירושלים
*תמונות מאת fmscan.org
*תמונה מאתר פיקוד העורף
חשוב לציין: כי העדכונים מופצים על ידי פיקוד העורף בעתות של חירום, ונתונים לשינויים יומיומיים, כך שבעת הצורך מומלץ להתעדכן באופן שוטף באמצעות אתר פיקוד העורף, בכתובת: https://www.oref.org.il/ ודף הפייסבוק של פיקוד העורף, בכתובת: https://www.facebook.com/PikudHaoref/.
התחברו לשידורי הגל השקט דרך רדיו-לייב:
מידע מורחב על הגל השקט
הגל השקט הוא כינוי לשידורי רדיו מיוחדים המופעלים בשעת חירום, הכוללים דממת אלחוט, אשר בזמן אזעקת אמת, מוחלפת בהתראה והנחיות להתגוננות וירידה למקלטים.
השידורים מיועדים לתושבים באזורי סיכון, ככלי התראה נוסף למקרים שבהם האזעקה המקורית לא נשמעת היטב. בהתאם להנחיות פיקוד העורף, מוקצים על ידי משרד התקשורת תדרים מסוימים, אשר בשעות מסוימות משדרים למעשה דממה, המופרת במקרה של אזעקת אמת. באופן זה, ניתן להשאיר את משדר הרדיו דולק, אך ללא כל הפרעה.
היסטוריה
הגל השקט הופעל לראשונה במלחמת המפרץ, בעקבות הדרישה לקבלת התראות ללא הצורך בהאזנה רציפה למקלט הטלוויזיה או למשדר הרדיו. יתרונותיו באים לידי ביטוי בעיקר בשעות הלילה, אולם הוא מהווה גם פתרון עבור אוכלוסיית שומרי השבת, אשר באותו האופן, מבקשים לקבל עדכוני חירום בלבד, ללא הצורך בהאזנה לשידורי רדיו רגילים במהלך כל השבת.
מעבר לכך, מהווה הגל השקט ערוץ ישיר לקבלת הנחיות ישירות מפיקוד העורף, מבלי הצורך בהסתמכות על גורם שלישי (שכן לא קיים ערוץ טלוויזיה או רדיו לפיקוד העורף).
השימוש בגל השקט נעשה שנית במלחמת לבנון השניה, שבה לראשונה שב הצורך בהעברת התראות בדבר אזעקות לציבור, אך במתכונת מעט משופרת: את התדר הכלל ארצי החליפו מספר תדרים אזוריים, מה שאפשר העברת התראות לאזורים ממוקדים יותר. כיום חלפו מעל 20 שנה ממלחמת המפרץ, וחרף כל הטכנולוגיות ואמצעי העדכון הקיימים, הגל השקט עדיין מופעל בתקופות של חירום, כפי שהיה גם במהלך מבצע עופרת יצוקה, מבצע עמוד ענן ומבצע צוק איתן.
שאלות ותשובות
מתי הגל השקט מופעל?
תחנות הרדיו מפסיקות לשדר בשבתות ובימי חג ומהוות "גל שקט" מכניסת החג או השבת ועד יציאתם.
כיצד מקבלים התרעה דרך הרדיו?
בחרו את תחנת הרדיו הרלוונטית. בעת ההתרעה ברדיו תתבצע באמצעות פריצה לשידור בנוסח הבא: "התרעות פיקוד העורף ב"___________" (ציון היישוב). אם פיקוד העורף יתריע על איום אחר, למשל צונאמי, ההתרעה שתפרוץ לשידור תכלול את סוג האירוע ודרכי ההתגוננות הנדרשים. למשל: "חשש לצונאמי ב" _____ (שם היישוב), התרחקו מיד מהחוף".