אורבנולוגיה — האדריכלים — מנספלד (פרק 9)
04/11/2024
00:32:40
הזירה האדריכלית, התיאוריה והפרקטיקה, עוברת בשנים האחרונות שינויים דרמטיים. הכלכלה הנאו ליברלית הנשענת על יזמים פרטיים, הנסיגה של המדינה כגוף מבצע ומיקומה כגוף מתווך המופקד על מדיניות ורגולציה, וההתחזקות של הקהילה בעיצוב סדר היום המרחבי והתכנוני, כל אלו מעצבים מחדש את המקצוע. תשומת לב מרבית ניתנת דווקא למקצוע התכנון. על כך יעידו הפלטפורמות השונות בתקשורת המסקרות כולם תהליכים עירוניים בקנה מידה גדול. תהליכים אשר אינם עוסקים באובייקט אלא בתהליך כינונו של המקום. האובייקט האדריכלי נשכח. אולי כי פשוט האדריכלות הפכה לבלתי רלוונטית. נדמה כי הנושאים החברתיים, הפוליטיים והכלכליים מעסיקים את מתכנני הערים והגיאוגרפיים בעוד שהאדריכלים מבכרים לעסוק בשאלות של אסתטיקה וראווה ולברוח מהתמודדות עם סוגיות ליבה אשר מעסיקות את מקבלי ההחלטות.
לכן סדרה זו מבקשת להפנות את הזרקור חזרה לאדריכלות. זוהי הסיבה שבחרנו לראיין אדריכלים ממשרדים ותיקים בישראל: אמנון רכטר, דודי ודניאל זרחי, ארד שרון, טלי יער-קוסט ומיקי מנספלד. כדי שנוכל, אולי, להבין משהו על ההמשכי והמשמעות של מקצוע האדריכלות בפרספקטיבה של זמן ושינוי.
מה המשמעות לגדול בבית בו אדריכלות היא אורח חיים טוטלי? איך זה נראה מנקודת מבטו של ילד, כיצד נתפס היום ממבט של אדם בוגר? שיחה עם האדריכל מיקי מנספלד
בנו של אל מנספלד שתכנן את מוזיאון ישראל והיה לאחד האדריכלים החשובים והמשפיעים
עורכת ראשית: טלי חתוקה, עורכת משנה: הדס צור, עורך סאונד: ניר לייסט, עיצוב אותות: עירד אשל
https://urbanologia.tau.ac.il/podcast-architects-all-episodes/