פודקאסטרטגי 231: הטרור העולמי ב-2022 | מעבר לרשת - התגובות לממשלה החדשה | השנה של ארה"ב וסין
29/12/2022
01:38:37
הטרור העולמי ב-2022: חיסול מנהיגי דאעש, זרועות הטרור של איראן והתזכורת מאסון לוקרבי
חוקר המכון הבכיר יורם שוייצר מנתח את המגמות וההתפתחויות המרכזיות בתחום הטרור העולמי בשנה שחלפה: חיסול מנהיגי דאעש ומאפייני הפיגועים של דאעש ואל-קאעידה; זרועות הטרור שפרסה איראן כדי לבצע פיגועים נגד יעדים ישראליים ואחרים ברחבי העולם והמניעים לפעילות הטרור האיראנית; והסגרתו של מרכיב הפצצות שהופעלו באסון לוקרבי - 34 שנים אחרי הפיגוע שהוכוון על ידי לוב.
מעבר לרשת: ממשלת נתניהו ה-6 בראי השיח המפרצי, הפלסטיני והערבי-ישראלי
עם השבעת הממשלה החדשה בישראל, מנסה החוקרת אורית פרלוב בפינתה להתחקות אחר השיח בחברה הערבית בנוגע להרכב הממשלה החדשה.
בחלק הראשון של הפינה, נבין מדוע דווקא במפרציות אנו שומעים הדים חיוביים כלפי בחירתו של בנימין נתניהו לראשות הממשלה, ונדון בשאלת הסיכויים להצטרפותה של סעודיה להסכמי אברהם במהלך ממשלת נתניהו השישית - האם יורש העצר מחמד בן סלמאן יתגייס להצלת יהודה ושומרון מסיפוח?
בחלק השני של הפינה סוקרת פרלוב את השיח הפלסטיני שמתחלק בין עזה והגדה מערבית. בעוד הראשונה לא רואה שום הבדל בין נתניהו, לפיד ובן גביר (״כולם הורגים פלסטינים באופן שווה״), בגדה מזהים את מדיניות "האקדחים והרחבת ההתנחלויות" כסכנה אמיתית, ולכן עוסקים בעיקר בדמותם של בן גביר וסמוטריץ' ולא בנתניהו. כמו כן, נבין מדוע חמאס יוצאת מעודדת מהבחירות ואיך כל זה קשור לערביי ישראל.
בחלק האחרון של הפינה נקשיב לקמפיין הגעוואלד בקרב ערביי ישראל ונבין ממה הם הכי חוששים.
השנה של ארה"ב וסין: האסטרטגיות של שתי המעצמות, האירועים שהגבירו את המתיחות - והמשמעויות לישראל
חוקרי המכון אלדד שביט וגליה לביא מסבירים כיצד עיצבו מנהיגי ארה"ב וסין, והמשברים שהתחוללו בין שתי המדינות בשנה החולפת, את התחרות והמתיחות בין המעצמות: ההתמקדות של הנשיא שי באתגרי פנים והמשמעויות לגבי מדיניות החוץ הסינית, הפנייה של הנשיא ביידן לגיבוש קואליציה בינלאומית מול האתגר הסיני והאסטרטגיה האמריקאית להתמודדות עם סין בתחומים הצבאי, הכלכלי והטכנולוגי, ומנגד: החתירה הסינית לשמירה על פער בין היכולות הטכנולוגיות האמריקאיות לאלו של סין, ההשלכות של משבר טייוואן והמלחמה באוקראינה, והמשמעויות לישראל בכל הנוגע לגיבוש מדיניות החוץ כלפי כל אחת מהמעצמות.