המשטרה - לאן? משטרת ישראל והביטחון הלאומי
חוקרי המכון הבכירים, סגן המפכ"ל לשעבר ניצב (גימ') אלון לבבי ותא"ל (מיל') ד"ר מאיר אלרן, בשיחה מקיפה על משטרת ישראל, השפעת פעילותה על הביטחון הלאומי של המדינה והיחס בינה לבין הציבור הישראלי.
מהן משימותיה העיקריות של משטרת ישראל בעת הזו? מהו מקומה של המשטרה, ושל סוגיות ביטחון הפנים בכלל, במשוואת הביטחון הלאומי? האם המשטרה מצליחה למלא את משימותיה במשאביה הקיימים, ומה צריך לחזק בה? מהם היתרונות והחסרונות בהקמת משמר לאומי/ישראלי בתוך המשטרה? מה מאפיין את מערכת היחסים בין משטרת ישראל לחברה הישראלית - ומה יש לעשות כדי לחזק את אמון הציבור במשטרה?
חורף קר באירופה? הטלטלה העולמית ושוק הנפט
חוקר המכון הבכיר, השגריר ד"ר עודד ערן, בשיחה על משבר האנרגיה המתפתח בעקבות המלחמה באוקראינה.
באיזה אופן פועלות הסנקציות על רוסיה בתחום האנרגיה? האם האירופאים יקפאו מקור בחורף 2023, אחרי שהם קיצצו את הייבוא מרוסיה? והאם השוק האירופי הפך יעד מרכזי לשוק האנרגיה הישראלית? וגם: כיצד משפיעה היריבות בין ארה״ב וסעודיה בעניין הזרמת כמויות הנפט לשוק העולמי על שינויים גיאו-פוליטיים במזה״ת, לטובת סין?
שנתיים לנורמליזציה עם מרוקו: ההישגים, האתגרים – וההקשר היהודי
חוקרי המכון, ד"ר אופיר וינטר ומור לינק, מנתחים את ההשלכות של שנתיים של נורמליזציה בין ישראל למרוקו, ודנים בציפיות של מרוקו מישראל בעקבות ההסכמים.
מהו הדמיון ומה השוני בין היחסים עם מרוקו ליחסים עם מדינות ערביות נוספות שכוננו יחסים עם ישראל, בדגש על איחוד האמירויות ומצרים? אילו הישגים ניתן למנות בתחום שיתוף הפעולה הבינלאומי, בפרט בתחום המסחרי והביטחוני? למה מצפה מרוקו מישראל בסוגיה הפלסטינית ובסוגית סהרה המערבית? מה מידת המעורבות של ארה״ב בקשרים בין המדינות כיום? וגם: כיצד משתלבת הנורמליזציה בתהליך של פיתוח אתרי מורשת יהודיים ופתיחות בנוגע להיסטוריה היהודית של מרוקו?