פודקאסטרטגי 249: התקדמות תוכנית הגרעין האיראנית | צומת 11/9 | בין K-pop לשומר החומות
08/06/2023
01:16:56
ההתקדמות המטרידה של תכנית הגרעין האיראנית
חוקרי המכון הבכירים, סימה שיין ואלדד שביט, מציגים את ההתפתחויות המטרידות בקשר לתכנית הגרעין האיראנית, העולות מהדו״ח הרבעוני של סבא״א. עד כמה קרובה איראן ליכולת גרעינית צבאית ובמה זה תלוי? מה סוכם בין איראן לסבא״א בנוגע לאתרים החשודים ומה המשמעויות בנוגע לפיקוח הבינלאומי על תכנית הגרעין האיראנית? מה ניתן ללמוד מהדיווחים על מגעים לעסקה או הבנות, בין איראן לארה״ב, בניסיון לעצור את המשך העשרת האורניום? האם איראן מוכנה לחזור למגבלות שהוטלו עליה קודם לכן, או מנהלת משא ומתן ללא כוונה אמיתית להגיע להסכם? ומהן ההמלצות לממשלת ישראל, ביחס לסבא״א וביחס לתיאום המדיניות עם הממשל האמריקני?
ישראל בעיני אל-קאעדה ודאעש: בעקבות פרסום הספר ״צומת 11/9״
בעקבות השקת הספר ״צומת 11/9: מסע בעקבות הטרור של אל-קאעדה, דאע"ש ושותפיהם״ וכנס של המכון בנושא זה,
חוקר המכון הבכיר יורם שוייצר מציג את הרקע לכתיבת החיבור ואת הסוגיות הייחודיות שבהן הוא מתמקד: כיצד נתפסת ישראל בעיני אל-קאעדה, דאעש וארגונים נוספים מזרם הסלפיה-ג׳יהאדיה, וכיצד פעלה ישראל בתקופות שונות כדי למגר איומי טרור מצד ארגונים אלה? מדוע מייחסים ארגונים אלה חשיבות רבה לתודעה, בפרט במעבר לעידן הדיגיטלי? ומה היה חלקו של חאלד שייח׳ מוחמד, בכיר אל-קאעדה העצור בידי האמריקנים, בהכנות למתקפת הטרור הגדולה בהיסטוריה?
השפעה דרך קהילות ברשת: מה הקשר בין K-POP ל"שומר החומות"?
כיצד מנוצלת קהילה שקמה באינטרנט כחלק מתופעת הערצה של פופ קוריאני, לשם מבצעי תודעה והשפעה, בסוגיות אסטרטגיות, פוליטיות וביטחוניות?
חוקרי המכון דודי סימן טוב ועמוס הרביץ, יחד עם חביאר שוקרון – סמנכ"ל חברת "נקסט דים", מנתחים את הרלבנטיות של קהילות גלובליות ברשת לתחום התודעה וההשפעה בכלל ובפרט את המקרה של K-POP - קהילת מעריצי תרבות הפופ הדרום-קוריאנית, ששימשה כתשתית להעברת מסרים פרו-פלסטיניים בזמן מבצע "שומר החומות". הפודקאסט מבהיר את מאפייניהן הייחודיים של קהילות גלובאליות, ובכלל זה קהילות תרבותיות, את הסוציולוגיה שלהן ואת ניצולן לצורך מבצעי השפעה ותודעה גלובאליים. במסגרת השיחה, מודגמים דפוסי הפעולה של מבצעים כאלה, במהלך קמפיין פוליטי או בזמן מבצע צבאי. כמו כן, מוצגות המסקנות העולות ממקרה הבוחן הנדון לגבי השפעת המתרחש בעולם הדיגיטלי על ההתרחשויות בעולם הפיזי והמשמעויות האסטרטגיות הרחבות של התופעה המדוברת.