פודקאסטרטגי 267: כלכלת מלחמה | יחסי רוסיה-ישראל: סוף לקונספציה? | משחקי התודעה | סין והמלחמה בעזה
09/11/2023
02:04:50
כלכלת מלחמה: כיצד הלחימה תשפיע על הכלכלה הישראלית? ריאיון עם פרופ' מנואל טרכטנברג
ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, פרופ' מנואל טרכטנברג, מתארח בפודקאסטרטגי כדי לענות על השאלות הנוגעות להשפעות המלחמה על כלכלת ישראל.
באיזה מצב כלכלי נכנסה ישראל למלחמה ומהן ההשלכות המידיות ואלה שעלולות להיות בטווח האורך יותר על הכלכלה הישראלית? מה צריכה להיות המדיניות הכלכלית שתאפשר קודם כל לתת מענה למי שנפגע מהמלחמה? מה הן ההשלכות הרוחביות של הלחימה על המשק - ומה עוד עלול לבוא בהמשך? וגם, רגע של אופטימיות: על המאפיינים הייחודיים של החברה הישראלית ויכולתה לצאת ממשברים.
יחסי רוסיה-ישראל ברקע המלחמה בעזה: הזמן לניפוץ הקונספציה?
על רקע התמיכה הבולטת של רוסיה בחמאס, ביקור בכירי חמאס במוסקבה במהלך המלחמה וההצהרות הצורמות שמגיעות מהקרמלין ובהן התייצבות ברורה בצד הפלסטיני במלחמה, חוקר המכון ושגריר ישראל ברוסיה לשעבר, ארקדי מיל-מן, מנתח את מערכת היחסים הנוכחית בין רוסיה לישראל ועוסק בשאלה – האם זה הזמן לאתגר את התפיסה לפיה יש לשמור על יחסי ידידות עם מוסקבה?
פייקלנד - פרק 3 | במשחקי תודעה - סינוואר עקף את ישראל ואת נסראללה
חמאס נכנס למלחמה כשבתחום אחד הוא מוביל: במאבק על התודעה. חודש אחרי הטבח הנורא של 7 באוקטובר, ישראל מתקשה לשמור על הלגיטימציה שלה בעולם, בעוד חמאס מצליח להיתפס כמי שהשפיל את ישראל והוכיח כי היא לא כל יכולה. איך היא עשתה את זה? יוחנן צורף, חוקר בכיר במכון למחקרי ביטחון לאומי ומומחה לזירה הפלסטינית, ואריק ברבינג, לשעבר מפקד מרחב ירושלים בשב"כ וראש אגף הסייבר, בשיחה עם מגיש פייקלנד, אטילה שומפלבי, על מבצעי ההשפעה של חמאס, על דעת הקהל ועל הקושי של ישראל להשפיע על העזתים.
הפודקאסט הופק בשיתוף עם קרן קונרד אדנאוור, ישראל
סין, הפלסטינים - והפוליטיקה העולמית
סגנית ראש מרכז גלייזר למדיניות ישראל-סין, גליה לביא, בשיחה עם חוקר המכון ד"ר אורי סלע על הסיבות לתגובה הסינית למלחמת "חרבות ברזל", על היחסים הארוכים שבין סין לבין הפלסטינים, ועל ההקשרים הרחבים יותר לדברים במדיניות החוץ הסינית ככלל.