הייטק בפקקים מועמדת בגמר פודקאסט השנה של מגזין "גיקטיים"!
אם אתם עוקבים אחרינו, ואוהבים את התכנים שלנו, יותר מנשמח אם תקדישו 40 שניות מזמנכם (לכל היותר) להצביע לנו כדי לעזור לנו להמשיך להגיע לעוד ועוד קהלים.
לינק להצבעה:
https://www.geektime.co.il/israel-top-best-podcasts-of-2021-vote/?fbclid=IwAR0gIP5igGu8sbFtLuup8AxqSnxl1cV3BP3RJzMZyMS2C4rIbej27mM-GBs
פטנטים וקניין רוחני הם נושאים שיכולים להיות קריטיים עבור חברות.
בפרק של היום ניסינו להבין את היתרונות האסטרטגיים של פטנט, מתי כדאי לחשוב עליו, מה הוא נותן לחברות ומתי יש פוטנציאל לפטנט טוב.
בדרך כלל כשמדברים על פטנטים חושבים מיד על עולם החומרה, או על פריצות דרך רפואיות. זה הגיוני, מפני שהמצאה פורצת דרך כתוצאה משנים רבות של מחקר ופיתוח צריכה להיות מוגנת מפני העתקה, כדי לעודד המצאות וחדשנות.
אבל פטנטים יכולים להימצא בכל מקום: גם בעולם התוכנה, אפילו בממשק המשתמש של תוכנה.
כשמדברים על פטנטים חשוב להבין מתי נכון לחשוב על פטנט, ואיך מזהים הזדמנות טובה לרשום פטנט, ועל האיזון שבין שמירה על הקניין הרוחני לבין הגעה מהירה ללקוחות בכדי לבחון את הרעיון מול לקוחות במהירות.
ואיך כל זה מתקשר ל NFT וטכנולוגיית הבלוקצ'יין? האם NFT עוזר לשמור על הקניין הרוחני – ואם כן איך? מה האתגרים שניצבים בפני יישום של NFT בעולם בהפיכה למקור אמין לקניין רוחני ומה הקשר בין הטכנולוגיה לבין הרגולציה, פוליטיקה ובעלי העניין השונים.